Gogosi din aluat cu smantana

Printeaza

Gogosi din aluat cu smantana din: faina, smantana, oua, drojdie de bere, zahar, ulei, sare, lamaie.

Ingrediente:Gogosi din aluat cu smantana

  • 1/2 kg făină
  • 1 cană cu smântână
  • 4 ouă
  • 1 cub de drojdie de bere
  • 1 cană cu zahăr
  • 1 cană cu ulei
  • sare
  • răzătură de lămâie

 

Mod de preparare:

Pregătiţi drojdia: puneţi cubul de drojdie în castron, acoperiţi cu 2 linguri de zahăr şi 1/2 linguriţă cu sare, frecaţi cu lingura de lemn amestecul până se înmoaie şi devine lichid.

Cerneţi făina în castron adânc, faceţi o adâncitură, puneţi cele 4 ouă, drojdia lichefiată, răzătură de lămâie (sau de portocală) şi smântână. Amestecaţi cu lingura de lemn până omogenizaţi, după care frământaţi aluatul până se desprinde uşor de mână.

Acoperiţi castronul cu prosop curat şi lăsaţi la dospit 1/2 oră.

Incălziţi uleiul, pus într-un tuci sau un ceaun, până la punctul de fierbere, întindeţi aluatul pe planşeul umezit cu ulei, tăiaţi forme geometrice şi rumeniţi gogoşile în ulei fierbinte. Scoateţi pe şerveţele de hârtie, apoi treceţi-le prin zahăr tos cât sunt calde.Puneţi gogoşile pe platou curat şi serviţi-le calde lângă cafea, ceai, compot sau dulceaţă de fnicte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.