Gogosi din aluat de clatite cu vin
PrinteazaGogosi din aluat de clatite cu vin din: gaina, oua, lapte, vin, drojdie, zahar, sare, lamaie, ulei, zahar pudra.
- 1/2 kg făină
- 2 ouă
- 1 cană cu lapte
- 2-3 linguri cu vin alb
- drojdie de bere (un cub de 30 g)
- 1 lingură cu zahăr
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1 lingură cu răzătură de lămâie
- 1 cană cu ulei
- 3-4 linguri cu zahăr pudră
Mod de preparare:
Spălaţi ouăle, spargeţi-le în farfurie şi bateţi-le ca pentru omletă. Puneţi 1 cană de faină peste ouă, amestecaţi energic cu lingura de lemn, adăugaţi lapte ca să subţiaţi aluatul.
Puneţi în aluat: răzătură de lămâie şi drojdia de bere lichefiată cu zahăr şi sare. îngroşaţi aluatul cu restul de faină, subţiaţi cu laptele rămas.
Dacă aluatul este prea tare, adăugaţi puţin vin. Aluatul trebuie să curgă.
încălziţi uleiul în tuci până la temperatura de fierbere, luaţi aluat cu lingura şi lăsaţi gogoşile să se rumenească. Scoateţi pe şerveţele.
Presăraţi zahărul pudră pe un platou, treceţi gogoşile prin zahăr, puneţi-le pe farfurii.
Sunt bune calde.
Pofta buna!