Gogosi din aluat de paine cu cartofi
PrinteazaGogosi din aluat de paine cu cartofi din: cartofi, faina, drojdie, lapte, zahar, oua, sare, zahar vanilinat, ulei, zahar.
- 500g cartofi
- 2 cani cu faina
- 1 lingura cu drojdie de bere
- 1 pahar cu lapte
- 2 linguri cu zahar
- 2 oua
- sare
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 cana cu ulei
- zahar
Mod de preparare:
Fierbeti cartofii in coaja, raciti-i si curataţi-i, apoi treceti-i prin masina de tocat. Amestecati piure-ul obtinut cu ouale, putina sare, faina si zaharul vanilinat. Desfaceti drojdia, acoperiţi cu zahar, frecati amestecul cu furculita pana cand devine lichida.
Puneti peste laptele nefiert, framantati un aluat vartos, pe care-1 lasati la dospit 30 minute. Intindeti foaie groasa, taiati rondele cu gura unui pahar, rumeniti in ulei incins. Scoateti pe servetele de hartie, treceti gogosile pe platou si pudrati cu zahar. Serviti gogosile calde.
Pofta buna!