Paste cu Rucola și Roșii Cherry: Cină Rapidă din: paste, rosii cherry, rucola, usturoi, ulei de masline, parmezan, sare, piper. Savurați simplitatea și gustul cu această rețetă de paste cu rucola, un fel de mâncare ușor și rapid, perfect pentru o cină de vară sau pentru zilele aglomerate. Combinația de paste al dente, rucola picantă, […]
Gogosi din aluat cu lapte
PrinteazaGogosi din aluat cu lapte din: faina, lapte, oua, lamaie, drojdie, rom, zahar, ulei, zahar pudra.
Ingrediente:
- 1/2 kg făină cernută
- 1 cană cu lapte sau iaurt
- 2 ouă
- răzătură de lămâie
- 1 cub de drojdie
- 1 pahar mic cu rom
- 3 linguri cu zahăr
- 1 cană cu ulei
- 2 linguri cu zahăr pudră
Mod de preparare:
Gogosi din aluat cu lapte: Cerneţi faina într-un vas adânc, faceţi o adâncitură în mijloc unde turnaţi: două ouă crude, răzătură de lămâie şi 1 pahar mic cu rom.
Puneţi drojdia într-un castron cu trei linguri de zahăr tos şi 1/2 linguriţă cu sare. Frecaţi cu furculiţa amestecul şi obţineţi un lichid gros pe care-1 turnaţi tot în adâncitura din mijloc. Adunaţi făina deasupra.
Frământaţi cu mâna 5-7 min un aluat neted turnând câte puţin lapte cald peste făină şi celelalte ingrediente.
Când aluatul se desprinde de mână, lăsaţi vasul acoperit cu un prosop într-un loc cald, pentru 1/2 oră.
întindeţi aluatul pe planşeul de lucru uns cu ulei, tăiaţi cu gura paharului forme rotunde sau semilune şi rumeniţi gogoşile în ulei fierbinte.
Când puneţi gogoşile, uleiul trebuie să fie fierbinte. După ce vor căpăta o culoare aurie, gosoşile se vor coace la foc potrivit.
Le scoateţi pe şerveţele de hârtie, le treceţi pe platou şi le pudraţi cu zahăr pudră.
Serviţi gogoşile călduţe.
Pofta buna!
Paste cu Rucola și Roșii Cherry: Cină Rapidă