Gogosi din aluat cu unt sau osanza
PrinteazaGogosi din aluat cu unt sau osanza din: faina, oua, unt sau osanza, zahar, lapte, rom, praf de copt, sare, ulei, zahar pudra.
Ingrediente:
- 1/2 kg faină
- 4 ouă
- 3 linguri cu unt sau osânză proaspătă
- 3 linguri cu zahăr
- 1 cană cu lapte (zer sau iaurt)
- 2-3 linguri cu rom
- 1 pachet praf de copt
- sare
- 1 cană cu ulei
- 2 linguri cu zahăr pudră
Mod de preparare Gogosi din aluat cu unt sau osanza:
Frecaţi untul spumă (dacă aveţi osânză proaspătă puneţi peste aceasta zahăr tos şi frecaţi energic cu lingura de lemn), adăugaţi gălbenuşurile pe rând şi cele 3 linguri cu zahăr.
Când obţineţi o cremă uniformă, săraţi uşor. Cemeţi făina şi amestecaţi cu praful de copt.
Bateţi albuşurile spumă şi turnaţi peste cremă. Turnaţi făina în ploaie şi amestecaţi, adăugaţi lapte cald sau iaurt la temperatura camerei, frământaţi un aluat molicel.
Infăinaţi planşeul de lucru, întindeţi aluatul cu sucitorul ca să obţineţi un strat gros de 2 cm. încălziţi până la punctul de fierbere uleiul pus în ceaun sau într-un tuci, tăiaţi forme rotunde sau semilune din aluat şi rumeniţi gogoşile la foc potrivit. Scoateţi pe şerveţele.
Treceţi gogoşile pe platou, pudraţi cu zahăr pudră.
Serviţi gogoşile calde sau reci lângă ceai, compot sau dulceaţă de fructe.
Pofta buna!