Gogoşi din cartofi
PrinteazaGogoşi din cartofi
- 4 cartofi mari
- 50 g drojdie
- 200 g smîntînă
- 3 gălbenuşuri
- sare
- făină cît cuprinde la frămîntat
- 1 pahar ulei pentru prăjit
- şuncă tocată
- brînză de oi
Mod de preparare:
Se coc cartofii în coajă, apoi se curăţă şi se dau pe răzătoare sau prin sită (operaţia trebuie făcută cînd cartofii sînt fierbinţi).
Se pun într-un vas, se adaugă drojdia amestecată cu smîntîna şi gălbenuşurile, sarea, şi se frămîntă cu făină un aluat nu prea tare.
Se acoperă vasul cu un şervet şi se lasă să crească la foc cald. După ce a crescut bine, se întinde cu vergeaua pe planşeta de aluat o foaie de grosimea unui creion.
Se taie rotogoale cu paharul, se aşază pe un rotogol puţină şuncă tocată sau brînză de oi frămîntată cu un ou, se acoperă cu alt rotogol şi se apasă marginile ca să se lipească.
Se prăjesc în ulei bine înfierbîntat şi se servesc fierbinţi, la ceai.
Pofta buna!