Gogoşi din cartofi

Printeaza

Gogoşi din cartofi

Ingrediente:Gogoşi din cartofi

  • 4 cartofi mari
  • 50 g drojdie
  • 200 g smîntînă
  • 3 gălbenuşuri
  • sare
  • făină cît cuprinde la frămîntat
  • 1 pahar ulei pentru prăjit
  • şuncă tocată
  • brînză de oi

 

Mod de preparare:

Se coc cartofii în coajă, apoi se curăţă şi se dau pe răzătoare sau prin sită (operaţia trebuie făcută cînd cartofii sînt fierbinţi).

Se pun într-un vas, se adaugă drojdia amestecată cu smîntîna şi gălbenuşurile, sarea, şi se frămîntă cu făină un aluat nu prea tare.

Se acoperă vasul cu un şervet şi se lasă să crească la foc cald. După ce a crescut bine, se întinde cu ver­geaua pe planşeta de aluat o foaie de grosimea unui creion.

Se taie rotogoale cu paharul, se aşază pe un rotogol puţină şuncă tocată sau brînză de oi frămîntată cu un ou, se acoperă cu alt rotogol şi se apasă marginile ca să se lipească.

Se prăjesc în ulei bine înfierbîntat şi se servesc fierbinţi, la ceai.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.