Gogosi din mere
PrinteazaO reteta de gogosi din miere cu faina, zahar tos, oua, orez, mere, pudra de scortisoara, sare, rodie, lamaie, inghetata si frisca.
- 200 g făină
- 250 g zahăr tos
- 1.150 ml lapte dulce
- două ouă
- 230 g orez
- 4 mere
- 3 linguriţe de zahăr pudră
- o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară
- sare
- o rodie
- o lămâie
- ulei
- îngheţată
- frişcă
Mod de preparare:
Rodia se curăţă de seminţele care se pun într-un bol şi se pasează. Se fierbe orezul spălat cu un litru de lapte, 140 g zahăr tos şi puţină sare. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă bine cu piureul de rodie şi şe acoperă cu un capac.
Merele se spală se curăţă de căsuţa cu seminţe şi de coajă, se taie felii potrivit de groase, se pun într-un castron şi se stropesc cu sucul de lămâie. Intr-un castron se mixează zahărul tos rămas cu sarea, ouăle, pudra de scorţişoară şi la urmă făina.
Se trec feliile de mere prin aluat, se prăjesc în ulei încins şi se scot pe un şervet absorbant. Se pune pe fiecare gogoaşă compoziţie de orez cu rodie, se presară zahăr pudră şi se servesc imediat.
Pe langa crema de orez cu rodie, se mai pot servi cu inghetata sau frisca.
Poftă bună!