Gogosi de dovleac
PrinteazaGogosi de dovleac din: dovleac, faina, drojdie, sare, ulei, crema de ciocolata, zahar pudra.
- un kg dovleac
- un kg faina
- un cub drojdie
- un praf sare
- ulei pentru prajit
pentru servit:
- crema de ciocolata
- zahar pudra
Mod de preparare:
Dovleacul se curăţă de coajă si seminţe Si se taie cuburi care se pun la fiert în 1,5 litri de apă. Apoi, dovleacul fiert se mixează pentru a obţine un piure, iar apa în care a fiert nu se aruncă.
Intr-un castronel, se desface drojdia cu un polonic mic de apă în care a fiert dovleacul si un praf de sare. Se amestecă cu vârful degetelor şi se lasă deoparte.
Intr-un vas încăpător se amestecă făina şi piureul de dovleac, se face un gol la mijloc şi se pune drojdia. Se amestecă bine pentru a obţine un aluat care se lasă la crescut până îşi dublează volumul.
Cu lingura se iau cantităţi din aluatul crescut şi se pun la prăjit în baie de ulei. Se scot gogosile pe şervete de hârtie, se lasă la răcit şi apoi se ung cu cremă de ciocolată. Se aşază pe platoul de servit şi se presară cu zahăr pudră.
Gogosi de dovleac
Pofta buna!