Gogosi dulci cu cartof si mac
PrinteazaGogosi dulci cu cartof si mac din: cartofi noi, făină, sare, ou, lapte, zahar, smantana, ulei, drojdie, mac, zahăr pudra.
Ingrediente:
- 500 g cartofi noi
- 1 cană făină
- sare
- 1 ou
- 1/2 cană lapte
- 1 lingură zahăr
- 1/2 cană smântână
- ulei
- drojdie
- 2 linguriţe mac
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Speli cartofii bine şi îi fierbi într-o oală acoperită, îi cureţi de coajă, îi sfărâmi cu furculiţa, adaugi smântână şi frămânţi împreună cu oul, laptele, macul, un pic de sare şi făina.
Adaugi drojdia şi zahărul si continui să frămânţi. Laşi deoparte 15 minute, apoi iei din compoziţie şi formezi gogoşele pe care le pui la prăjit în ulei foarte bine încins.
Scoţi pe şerveţele ca să elimfni surplusul de grăsime şi le treci prin zahărul pudră. Serveşti calde sau reci.
Gogosi dulci cu cartof si mac
Pofta buna!