Gogosi cu esenta de trandafiri

Printeaza

Gogosi cu esenta de trandafiri din: lapte praf, zahăr, griş, bicarbonat, făină, lapte, seminţe de cardamon, colorant galben, esenţă trandafiri.

Ingrediente:Gogosi cu esenta de trandafiri

  • 250 g lapte praf
  • 2 ceşti zahăr
  • 1/2 ceaşcă griş
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1/2 ceaşcă făină
  • 1 cană lapte
  • 50 seminţe de cardamon
  • câteva picături de colorant galben
  • câteva picături esenţă trandafiri

Mod de preparare:

Făina şe cerne şi se amestecă bine cu grisul, bicarbonatul şf laptele, lăsându-se apoi deoparte.

După câteva minute (10-15) se adaugă laptele praf şi şe amestecă până ce se obţine un aluat moale, omogen.

Se fac din acest aluat mici gogoşele, în centrul fiecăreia introducându-se câte două seminţe de cardamon.

Se prăjesc în ulei bine încins înainte, la foc potrivit, lăsându-se până ce se rumenesc.

Separat, se pun la fiert 400 ml de apă şi zahărul, lăsându-se până ce se obţine un sirop nu prea gros, amestecând continuu.

In acest sirop se adaugă colorantul şi apoi gogoşelele, vasul fiind luat de pe foc. Se servesc, în sirop, calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.