Carpaccio de Țelină cu Parmezan și Ulei de Trufe din: telina, parmezan, ulei de trufe, suc de lamaie, sare, rucola. Acest fel de mâncare aduce în prim-plan prospețimea țelinei, combinată armonios cu bogăția parmezanului și aroma profundă a uleiului de trufe. Simplu de pregătit, dar sofisticat în prezentare și gust, carpaccio de țelină este perfect […]
Gogosi cu gem de capsuni
PrinteazaGogosi cu gem de capsuni din: faina, zahar, drojdie, lapte, galbenusuri, unt, sare, ulei, gem de capsune, zahar pudra.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 50 g zahăr
- 15 g drojdie proaspătă
- 175 ml lapte plus 2 linguri
- 5 gălbenuşuri
- 70 g unt
- sare
- ulei, pentru prăjit
- gem de căpşune
- zahăr pudră, pentru servit
Mod de preparare:
pune făina într-un vas, se face un gol şi acolo se pune un amestec din drojdie, o lingură de zahăr şi 2 linguri lapte cald.
lasă aşa pentru 15 minute.
adaugă laptele rămas, zahărul, gălbenuşurile, untul călduţ si un praf de sare.
frământă până ce aluatul se desprinde de pereţii vasului. Se lasă la crescut, până ce îsi dublează volumul.
întinde aluatul si se taie cu paharul. Se prăjesc în baie de ulei, se scot pe şervete de hârtie, iar după răcire, şe umplu cu gem, cu ajutorul unei seringi şi se presară cu zahăr pudră.
Gogosi cu gem de capsuni
Pofta buna!
Carpaccio de Țelină cu Parmezan și Ulei de Trufe
Mi-ai facut pofta de gogosi, eu acum ce fac?