Gogosi cu gem si coaja de portocala

Printeaza

Gogosi cu gem si coaja de portocala din: drojdie, lapte, unt, oua, zahar, faina, sare, coaja de lamaie sau portocala, gem.

 

Ingrediente:

  • un cubuleţ drojdie sau un plic drojdie uscată
  • 240 ml lapte
  • 120 g unt
  • 2 ouă
  • 80 g zahăr
  • 500 g făină
  • o linguriţă sare
  • coaja rasă a unei lămâi sau a unei portocale
  • gem, după gust
  • 1-2 ouă, pentru uns

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în 50 ml lapte călduţ si se lasă 10 minute pentru a obţine maiaua, care se amestecă bine cu restul de lapte, untul, ouăle, zahărul, sarea si coaja rasă de citrice.

Se adaugă 100 g făină, se ames­tecă si se pune si restul făinii, tot în reprize de câte 100 g. Se amestecă.

Pe masa presărată cu făină se pune aluatul, se frământă 5 minute, apoi se lasă la crescut 2 ore.

După acest timp, se frământă din nou si se mai lasă un sfert de oră. Se întinde o foaie din aluat, se taie cu o formă si se pune fiecare gogoaşă în tava de copt tapetată cu hârtie.

Se mai lasă la crescut o oră. Apoi, în fiecare gogoaşă se face un gol cu o lingură, se ung gogosile cu ou bătut, se pune gem si se lasă la cuptor circa 15 minute.

Se scot pe un grătar si se pune un nou rând de gogoşi la copt.

 

Gogosi cu gem si coaja de portocala

Gogosi_cu_gem_si_coaja_de_portocala

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.