Gogosi glazurate cu ciocolata

Printeaza

Gogosi glazurate cu ciocolata din: faina, zahar, oua, unt, lapte, drojdie, sare, ulei.

Ingrediente:Gogosi glazurate cu ciocolata

  • 550 g făină
  • 100 g zahăr
  • 3 ouă
  • 50 g unt
  • 200 ml lapte
  • 10 g drojdie uscată
  • un plic zahăr vanilat
  • un praf sare
  • ulei, pentru prăjit
  • 150 g ciocolată neagră
  • 50 g ciocolată albă bombonele

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina şi drojdia, se face un gol unde se pun cele două tipuri de zahăr, ouăle, untul tăiat şi sarea. Se amestecă totul turnând puţin lapte şi, după ce s-a obţinut un aluat omogen, se lasă la crescut o oră.

Se lucrează apoi aluatul pentru a-i scoate aerul, se întinde, se decupează şi se mai lasă la crescut 30 de minute. Apoi se prăjesc gogoşile în baie de ulei şi se scot pe şervete de hârtie.

Se topeşte ciocolata neagră şi se toarnă peste gogoşile răcite. Ciocolata albă se pune într-un poş sau o pungă tăiată la colţ şi se desenează ochii şi gura unui clovn.

Din bombonele se completează chipul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.