Gogosi glazurate cu ciocolata
PrinteazaGogosi glazurate cu ciocolata din: faina, zahar, oua, unt, lapte, drojdie, sare, ulei.
- 550 g făină
- 100 g zahăr
- 3 ouă
- 50 g unt
- 200 ml lapte
- 10 g drojdie uscată
- un plic zahăr vanilat
- un praf sare
- ulei, pentru prăjit
- 150 g ciocolată neagră
- 50 g ciocolată albă bombonele
Mod de preparare:
Se amestecă făina şi drojdia, se face un gol unde se pun cele două tipuri de zahăr, ouăle, untul tăiat şi sarea. Se amestecă totul turnând puţin lapte şi, după ce s-a obţinut un aluat omogen, se lasă la crescut o oră.
Se lucrează apoi aluatul pentru a-i scoate aerul, se întinde, se decupează şi se mai lasă la crescut 30 de minute. Apoi se prăjesc gogoşile în baie de ulei şi se scot pe şervete de hârtie.
Se topeşte ciocolata neagră şi se toarnă peste gogoşile răcite. Ciocolata albă se pune într-un poş sau o pungă tăiată la colţ şi se desenează ochii şi gura unui clovn.
Din bombonele se completează chipul.
Pofta buna!