Gogosi glazurate cu nuca

Printeaza

Gogosi glazurate cu nuca din: aluat de cozonac, zahar, albusuri, lamaie, nuca si ulei.

Ingrediente:Gogosi_glazurate_cu_nuca

  • aluat de cozonac
  • 250 g zahar
  • 2 albusuri
  • 1 lamaie
  • 100 g nuca tocata
  • ulei

 

Mod de preparare:

Intinde din aluatul de cozonac o foaie potrivit de groasă. Taie rotunduri cu ajutorul unui pahar. Lasă să crească cel puţin 30 de minute, la loc călduţ.

Rumeneşte gogoşile în baie de ulei, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă, într-un castron, bate albuşurile cu zahărul până se topeşte.

Adaugă zeama de la o lămâie şi freacă până obţii o cremă groasă. Unge gogoşile cu această glazură şi presară deasupra nucă tocată. Poţi umple gogoşile şi cu gem sau dulceaţă folosindu-te de un şpriţ.

Gogosi glazurate cu nuca

Gogosi_glazurate_cu_nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.