Gogosi glazurate cu nuca
PrinteazaGogosi glazurate cu nuca din: aluat de cozonac, zahar, albusuri, lamaie, nuca si ulei.
- aluat de cozonac
- 250 g zahar
- 2 albusuri
- 1 lamaie
- 100 g nuca tocata
- ulei
Mod de preparare:
Intinde din aluatul de cozonac o foaie potrivit de groasă. Taie rotunduri cu ajutorul unui pahar. Lasă să crească cel puţin 30 de minute, la loc călduţ.
Rumeneşte gogoşile în baie de ulei, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă, într-un castron, bate albuşurile cu zahărul până se topeşte.
Adaugă zeama de la o lămâie şi freacă până obţii o cremă groasă. Unge gogoşile cu această glazură şi presară deasupra nucă tocată. Poţi umple gogoşile şi cu gem sau dulceaţă folosindu-te de un şpriţ.
Gogosi glazurate cu nuca
Pofta buna!