Gogosi glazurate cu nuca

Printeaza

Gogosi glazurate cu nuca din: aluat de cozonac, zahar, albusuri, lamaie, nuca si ulei.

Ingrediente:

  • aluat de cozonac
  • 250 g zahar
  • 2 albusuri
  • 1 lamaie
  • 100 g nuca tocata
  • ulei

 

Mod de preparare:

Intinde din aluatul de cozonac o foaie potrivit de groasă. Taie rotunduri cu ajutorul unui pahar. Lasă să crească cel puţin 30 de minute, la loc călduţ.

Rumeneşte gogoşile în baie de ulei, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă, într-un castron, bate albuşurile cu zahărul până se topeşte.

Adaugă zeama de la o lămâie şi freacă până obţii o cremă groasă. Unge gogoşile cu această glazură şi presară deasupra nucă tocată.

Poţi umple gogoşile şi cu gem sau dulceaţă folosindu-te de un şpriţ.

 

Gogosi glazurate cu nuca

Gogosi_glazurate_cu_nuca

Pofta buna!

 

 

 

 

Somon cu fasole neagră, gătit la aburi

Somon cu fasole neagră, gătit la aburi din: file de somon, radacina de ghimbir, sare de mare, usturoi, arpagic, fasole neagra, ulei din seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 4 bucăţi de file de somon, mărime pentru o porţie 1 linguriţă de rădăcină de ghimbir, curăţată de coajă, dată pe răzătoare 1/4 – linguriţă de […]

File de peşte cu sote din roşii şi ardei

File de peşte cu sote din roşii şi ardei din: file de peste, rosii, ardei gras, ceapa, patrunjel, coriandru, sare de mare si supa de legume.   Ingreddiente: 450 grame de file de peşte roşu, cod sau alt file de peşte cu carne slabă 1 cană de roşii tocate ½ cană de ardei gras verde, […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.