Somon cu fasole neagră, gătit la aburi din: file de somon, radacina de ghimbir, sare de mare, usturoi, arpagic, fasole neagra, ulei din seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 4 bucăţi de file de somon, mărime pentru o porţie 1 linguriţă de rădăcină de ghimbir, curăţată de coajă, dată pe răzătoare 1/4 – linguriţă de […]
Gogosi glazurate cu nuca
PrinteazaGogosi glazurate cu nuca din: aluat de cozonac, zahar, albusuri, lamaie, nuca si ulei.
Ingrediente:
- aluat de cozonac
- 250 g zahar
- 2 albusuri
- 1 lamaie
- 100 g nuca tocata
- ulei
Mod de preparare:
Intinde din aluatul de cozonac o foaie potrivit de groasă. Taie rotunduri cu ajutorul unui pahar. Lasă să crească cel puţin 30 de minute, la loc călduţ.
Rumeneşte gogoşile în baie de ulei, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă, într-un castron, bate albuşurile cu zahărul până se topeşte.
Adaugă zeama de la o lămâie şi freacă până obţii o cremă groasă. Unge gogoşile cu această glazură şi presară deasupra nucă tocată.
Poţi umple gogoşile şi cu gem sau dulceaţă folosindu-te de un şpriţ.
Gogosi glazurate cu nuca
Pofta buna!
File de peşte cu sote din roşii şi ardei
File de peşte cu sote din roşii şi ardei din: file de peste, rosii, ardei gras, ceapa, patrunjel, coriandru, sare de mare si supa de legume. Ingreddiente: 450 grame de file de peşte roşu, cod sau alt file de peşte cu carne slabă 1 cană de roşii tocate ½ cană de ardei gras verde, […]