Gogoşi cu iaurt şi prune
PrinteazaGogoşi cu iaurt şi prune din: ou, zahar, iaurt, bicarbonat de sodiu, prune, scortisoara, sare, faina, ulei, zahar pudra cu aroma de vanilie.
Ingrediente:
- 1 ou
- 3 linguri zahar
- 150 g iaurt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 5 prune grase
- 1 varf de cutit scortisoara
- 1 praf de sare
- circa 200 g faina
- 250 ml ulei
- 1 plic zahar pudra cu aroma de vnailie, pentru decor
Mod de preparare:
Speli prunele, le cureti de samburi si le tai cubulete, dupa care le presari cu scortisoara. Mixezi într-un bol oul cu sarea, zahărul, iaurtul şi bicarbonatul.
Adaugi treptat făină, până când obţii un aluat ceva mai vâscos decât o smântână, dar care să poată fi turnat cu uşurinţă. încorporezi în aluat prunele mărunţite.
Incingi uleiul într-o cratiţă mică. Torni câte o lingură de compoziţie şi prăjeşti gogoşile până devin rumene. Le scoţi pe şervete absorbante şi, calde, le presari cu zahăr cu aromă de vanilie.
Gogoşi cu iaurt şi prune
Pofta buna!