Gogoşi ineluş cu glazura
PrinteazaGogoşi ineluş cu glazura din: faina, lapte, drojdie uscata, ou, unt, zahar, esenta de vanilie, sare, ulei, ciocolata, smantana, bomboane caramel.
- 350 g faina
- 180 ml lapte
- 7 g drojdie uscata
- 1 ou
- 40 g unt
- 40 g zahar
- 1 fiola cu esenta de vanilie
- sare
- ulei
pentru glazura:
- 150 g ciocolata
- 3-4 linguri cu smantana dulce
- 100 g bomboane caramel
Mod de rpeparare:
Dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ şi las-o deoparte. Separat, freacă untul (la temperatura camerei) cu zahărul. Toarnă laptele fierbinte şi amestecă până ce se topesc toate ingredientele. Când s-a răcorit, pune drojdia dizolvată, oul bătut şi esenţa.
Incorporează treptat făina şi un praf de sare şi frământă. Acoperă şi lasă la dospit o oră. Intinde aluatul cu mâinile într-o foaie de 1,5 cm grosime. Mai întâi, taie cu gura unui pahar de mărime medie, apoi, pentru a obţine decupajul din interior, cu unul mai mic.
Pune ineluşele pe o tavă tapetată şi lasă-le să crească, la loc cald, 20-25 de minute, apoi prăjeşte-le în ulei încins. Intre timp, topeste ciocolata pe baie de aburi impreuna cu bomboanele caramel. Adauga smantana si amesteca pana la omogenizare. Toarna peste gogosile prajite si serveste-le fierbinti.
Gogoşi ineluş cu glazura
Pofta buna!