Gogosi cu lapte si zahar pudra
PrinteazaGogosi cu lapte si zahar pudra din: faina, lapte, zahar, drojdie, ou, unt, sare, ulei, zahar pudra.
Ingrediente:
- 750 g făină
- 250 ml lapte călduţ
- 2 linguri zahăr
- 5 g drojdie uscată
- 1 ou
- 1/2 lingură unt topit
- 1/2 linguriţă sare
- ulei
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Toate ingredientele se pun într-un vas, se amestecă şi apoi se frământă 5 minute. Se lasă la crescut aproximativ 4 ore.
Aluatul crescut se împarte în 7-8 mingiute din care se întind foi de maximum 5 mm grosime.
Se taie aluatul în benzi late de 10 cm şi apoi, fiecare bandă, în bucăţi de 3-4 cm.
Se încinge bine uleiul, preferabil să fie baie de ulei, se pune fiecare bucată şi se lasă până ce devine aurie.
Se scoate pe şervete de hârtie şi, după răcire se presară cu zahăr pudră.
Gogosi cu lapte si zahar pudra
Pofta buna!