Gogosi cu lapte si zahar pudra

Printeaza

Gogosi cu lapte si zahar pudra din: faina, lapte, zahar, drojdie, ou, unt, sare, ulei, zahar pudra.

Ingrediente: 

  • 750 g făină
  • 250 ml lapte călduţ
  • 2 linguri zahăr
  • 5 g drojdie uscată
  • 1 ou
  • 1/2 lingură unt topit
  • 1/2 linguriţă sare
  • ulei
  • zahăr pudră

 

 

Mod de preparare:

Toate ingredientele se pun într-un vas, se amestecă şi apoi se frământă 5 minute. Se lasă la crescut aproximativ 4 ore.

Aluatul crescut se împarte în 7-8 mingiute din care se întind foi de maximum 5 mm grosime.

Se taie aluatul în benzi late de 10 cm şi apoi, fiecare bandă, în bucăţi de 3-4 cm.

Se încinge bine uleiul, preferabil să fie baie de ulei, se pune fiecare bucată şi se lasă până ce devine aurie.

Se scoate pe şervete de hârtie şi, după răcire se presară cu zahăr pudră.

Gogosi cu lapte si zahar pudra

Gogosi_cu_lapte_si_zahar_pudra

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.