Gogosi cu scortisoara din: ulei, aluat de patiserie, zahar, scortisoara. Ingrediente: ulei 300gr aluat de patiserie ¾ ceasca zahăr 1 lingură scorțișoară Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati ulei si incalziti foarte bine. Într-un bol mic, amestecați zahărul și scorțișoara. Formati gogosi si transferati in uleiul incins. Gatiti timp de 2-3 minute pe […]
Gogoşi ca la mama
PrinteazaGogoşi ca la mama din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, esenta de rom, ulei, albus, suc de lamaie, zahar pudra.
- 1/2 kg faina
- 25 g drojdie proaspata
- 150 ml lapte
- 2 oua
- 50 g zahar
- o lingura esenta de rom sau alta esenta
- 50 ml ulei
pentru prajit:
- 200 ml ulei
pentru glazura:
- un albus
- cateva picaturi suc de lamaie
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare:
In jumătate din cantitatea de lapte se desface drojdia cu 2 linguri de făină. Se amestecă şi se lasă 10 minute.
Restul laptelui se pune pe foc cu zahărul, ouăle, 30 ml ulei şi se lasă cât să se încălzească, nu să fiarbă.
Intr-un vas mare, se pune făina, căreia i se face un gol la mijloc unde se pune maiaua.
Se amestecă şi se toarnă laptele cald. Se frământă asemenea cozonacului şi se adaugă cei 20 ml de ulei rămaşi şi esenţa.
Când se dezlipeşte de vas, aluatul e bun de lăsat la crescut pentru o oră.
Apoi, se întinde aluatul şi se taie cercuri cu un pahar. Se pun la prăjit în baie de ulei încins, întorcând gogoşile.
Se scot pe şervete de hârtie şi se lasă să se răcească. Pentru glazură, se amestecă toate ingredientele cu un tel mic şi se freacă bine până ce se obţine o compoziţie omogenă, care se toarnă peste gogosile răcite.
Gogoşi ca la mama
Pofta buna!
Reteta zilei: Gogosi cu ciocolata Gogosi cu ciocolata din: ulei de cocos, miere, oua, vanilie, faina de cocos, praf de copt, sare, ciocolata. Ingrediente: ½ cana ulei de cocos ½ cana miere 6 ouă 1 linguriță esenta de vanilie ¾ cana făină de nucă de cocos ¾ lingurița praf de copt 1 lingurita sare Ingrediente pentru topping: ½ cana chips-uri […]
Pofta buna!
Sa-mi dai si mie din gogosile astea de la ma-ta :))