Gogosi cu martipan

Printeaza

Gogosi cu martipan din: martipan, drojdie, zahar, lapte, faina, sare, unt, oua, ulei, smantana dulce, ciocolata, glazura din ciocolata, migdale.

Ingrediente:

  • 40 g marţipan
  • 1 cub de drojdie
  • 80 g zahăr
  • 250 ml lapte călduţ
  • 500 g făină
  • priză de sare
  • 60 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • ulei pentru prăjit
  • 250 g smântână dulce pentru frişcă
  • 100 g bucăţele de ciocolată
  • glazură din ciocolată neagră
  • migdale mărunţite

 

Mod de preparare:

Gogosi cu martipan: Tăiaţi marţipanul în cubuleţe mici. Dizolvaţi drojdia şi zahărul în lapte călduţ. Frământaţi făina cu sare, unt, marţipan şi gălbenuşul de ou. Acoperiţi şi lăsaţi cca 40 de minute la dospit.

Frământaţi aluatul şi tăiaţi-l în cca 16 bucăţi, apoi formaţi din acestea bulgări şi faceţi-le o gaură în mijloc cu o lingură de lemn pe care aţi introdus-o mai întâi în făina. Lăsaţi 15 minute la dospit.

Incălziţi uleiul. Prăjiţi gogoşile pe rând până se fac crocante şi aurii, iar apoi lăsaţi- le să se scurgă pe un şervet de bucătărie.

Tăiaţi gogoşile de-a lungul pe jumătate şi prăjiţi-le în toaster. Bateţi smântână dulce până devine frişca şi adăugaţi bucăţelele de ciocolată.

Umpleţi gogoşile cu compoziţia de ciocolată şi frişcă, turnaţi glazura deasupra şi decoraţi cu migdale.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.