Gogosi cu miere, scortisoara si esenta de vanilie

Printeaza

Gogosi cu miere, scortisoara si esenta de vanilie din: apa, unt, sare, faina, oua, esenta de vanilie, ulie, miere, scortisoara.

Ingrediente:

  • 4 căni apă
  • 1 cană unt
  • puţină sare
  • 2 căni făină
  • 6 ouă
  • esenţă de vanilie
  • ulei pentru prăjit
  • miere
  • scorţişoară

Mod de preparare:

Gogosi cu miere, scortisoara si esenta de vanilie: Pui apa la foc cu untul şi sarea. Când începe să fiarbă, torni făina încet şi amesteci continuu până se îngroaşă.

Dai apoi amestecul la o parte, îl laşi câteva minute să se răcească, după care adaugi răzătura de lămâie, vanilia şi ouăle, unul câte unul, ames­tecând continuu.

Intr-o tigaie, încingi uleiul şi pui câte 1 lingură plină cu compoziţie la prăjt.

Prăjeşti uniform la temperatură normală-medie, până se fac alb-maronii.

Scoţi gogoşelele, le aşezi pe un platou, picuri deasupra miere şi scorţişoară. Serveşti gogoşelele atât calde, cât şi reci.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.