Gogosi cu miere, scortisoara si esenta de vanilie
PrinteazaGogosi cu miere, scortisoara si esenta de vanilie din: apa, unt, sare, faina, oua, esenta de vanilie, ulie, miere, scortisoara.
Ingrediente:
- 4 căni apă
- 1 cană unt
- puţină sare
- 2 căni făină
- 6 ouă
- esenţă de vanilie
- ulei pentru prăjit
- miere
- scorţişoară
Mod de preparare:
Gogosi cu miere, scortisoara si esenta de vanilie: Pui apa la foc cu untul şi sarea. Când începe să fiarbă, torni făina încet şi amesteci continuu până se îngroaşă.
Dai apoi amestecul la o parte, îl laşi câteva minute să se răcească, după care adaugi răzătura de lămâie, vanilia şi ouăle, unul câte unul, amestecând continuu.
Intr-o tigaie, încingi uleiul şi pui câte 1 lingură plină cu compoziţie la prăjt.
Prăjeşti uniform la temperatură normală-medie, până se fac alb-maronii.
Scoţi gogoşelele, le aşezi pe un platou, picuri deasupra miere şi scorţişoară. Serveşti gogoşelele atât calde, cât şi reci.
Pofta buna!