Gogoși cu urdă din: urda, oua, grij, faina, bicarbonat, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar vanilinat, ulei. Ingrediente: 400 g urdă 2 ouă 4 linguri griș 4 linguri făină 1 linguriță bicarbonat sau praf de copt 6 linguri zahăr coajă rasă și zeamă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilinat 200 ml ulei […]
Gogosi de paine
PrinteazaGogosi de paine din: franzela, lapte dulce, oua, zahar, sare, coaja de lamaie, ulei.
- 1/2 franzela fara coaja
- 1 cana cu lapte dulce
- 3 oua
- 100 g zahar
- un praf de sare
- coaja de lamaie
- ulei
Mod de preparare:
Se curata franzela de coaja, se inmoaie in lapte cald indulcit cu zahar, pe foc moale.
Laptele, inainte de a fi folosit, se parfumeaza cu coaja rasa de lamaie sau cu vanilie si se sareaza putin.
Franzela inmuiata se framanta cu mana, se amesteca incet cu 3 galbenusuri si cu albusurile batute spuma.
Se omogenizeaza amestecand continuu. Se iau bulgarei mici cu lingura din amestec si se prajesc in ulei fierbinte pus in ceaun de tuci sau in teflon.
Se scot, se scurg, se pudreaza cu zahar si se servesc calde.
Pofta buna!
poate iti place si:
Gogoși cu urdă
Gogosi de post cu dulceata si rom
Gogosi de post cu dulceata si rom din: faina de grau, zahar, drojdie, zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie, zahar pudra, dulceata, sare. Ingrediente: 1 kg faina de grau 4-5 linguri zahar 1 cubulet mic de drojdie (40 g) 1 pliculet zahar vanilat 1 lingurita esenta de rom coaja rasa de la o lamaie […]
Pofta buna!