Gogosi picante cu branza de burduf
PrinteazaGogosi picante cu branza de burduf din: oua, lapte, faina, drojdie, zahar, sare, branza, ulei.
- 2 ouă
- 1/2 l lapte
- 20 linguri cu făină
- 30 g (1 lingură plină) drojdie de bere
- 1 lingură cu zahăr
- 1/2 linguriţă cu sare
- 300 g brânză de burduf (sau telemea de oaie)
- 1 cană cu ulei
Mod de preparare:
Faceţi un aluat de clătite din cele 2 ouă amestecate cu faină şi subţiat cu lapte. Când aluatul este omogen, adăugaţi drojdia de bere frecată cu zahăr şi puţină sare până când devine lichidă.
Tot acum adăugaţi brânza de burduf bine farâmiţată. Omogenizaţi şi lăsaţi vasul la cald 30 min.
Incingeţi uleiul în tuci, luaţi cu lingura din aluat şi prăjiţi gogoşile pe ambele părţi. Lucraţi la foc potrivit şi rumeniţi gogoşile fară să le ardeţi.
Pofta buna!