Gogosi pripite cu lapte batut
PrinteazaGogosi pripite cu lapte batut din: oua, lapte batut, praf de copt, faina, zahar pudra, sare.
- 2 ouă
- 1 cană lapte bătut
- 1 praf de copt
- făină cât cuprinde – cam 1 cană
- zahăr pudră
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron se bat ouăle şi laptele bătut, apoi se adaugă praful de copt, puţină sare şi făina (puţin câte puţin), amestecând bine. Se adaugă făina până ce se ajunge la consistenţa unui aluat mai moale.
Intr-o tigaie se pune ulei mai mult (să formeze o baie de ulei). Când uleiul este încins bine, se ia din compoziţie aproximativ 1 linguriţă şi se pune în baia fierbinte. Când gogoaşa este prăjită pe ambele părţi, se scoate pe un platou şi se pudrează cu zahăr pudră (eventual şi vanilat).
Pofta buna!