Gogosi pripite pudrate
PrinteazaGogosi pripite pudrate din: faina, zahar, oua, sare, zahar pudra, ulei.
- 1 cană făină
- 2 linguri zahăr
- 5 ouă
- sare
- zahăr pudră
- ulei
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă mai mică, se pun la fiert 1 cană de apă cu 2 linguri de zahăr.
Când începe să fiarbă, se presară făirja câte putin şi se amestecă încontinuu cu o lingură de lemn. Când compoziţia s-a omogenizat, se trage de pe foc şi se lasă să se răcească. Când compoziţid s-a răcit până permite amestecarea cu mâna, se adaugă pe rând cele 5 ouă şi puţină sare, amestecând în continuare.
Separat, se pune la foc o tigaie cu mult ulei (baie de ulei). Se ia din cocă cu o linguriţă cantităţi mici, cât o nucă, şi se prăjesc. Gogoşelele rezultate sunt presărate cu zahăr pudră şi pot fi servite calde sau reci.
Pofta buna!