Gogosi pripite

Printeaza

Gogosi pripite din: faina, apa, margarina, oua, sare.

Ingrediente:Gogosi pripite

  • 250 g făină
  • 2 pahare cu apă
  • 150 g margarină
  • 3-5 ouă
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o oală pui apa, sarea şi margarina şi le laşi să fiarbă. Când dă în clocot pui toată făina dintr-o dată şi amesteci bine cu telul ca să nu se facă cocoloaşe. E gata când arată ca un aluat mai gros decât acela pentru mămăligă, lei oala de pe foc şi o laşi să se răcească 15 minu­te.

Adaugi apoi ouăle, unul câte unul, şi după fiecare ou amesteci bine. După ce ai pus toate ouăle vei con­tinua să amesteci aluatul încă 10 minute, până face băşici.

Intr-o tavă unsă pui cu lingura sau cu un cornet grămăjoare mici de aluat cât nuca, lăsând suficient spaţiu între ele ca să crească la copt. Focul să fie iute şi coacerea durează 20 minute. Calde, se pudrează cu zahăr vanilat. Tai gogoşile şi le umpli cu brânză frecată cu unt şi verdeaţă, salată etc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.