Gogosi pufoase, coapte la cuptor

Printeaza

Gogosi pufoase, coapte la cuptor din: faina, lapte, ou, zahar, unt, drojdie, lamaie, sare.

Igrediente:Gogosi_pufoase_coapte_la_cuptor

  • 450 g făină
  • 230 ml lapte
  • 1 ou
  • 80 g zahăr
  • 100 g unt moale
  • 7 g drojdie deshidratată
  • esenţă lămâie
  • 1 vârf cuţit sare

 

Mod de preparare:

Pregăteşti maiaua din drojdie, 1/2 linguriţă de zahăr, 50 ml lapte călduţ şi 5 linguri făină. O laşi să crească 20 de minute, la cald.

Cerni făina într-un castron şi adaugi în centrul ei oul uşor bătut cu furculiţa, zahărul măcinat, esenţa de lămâie, laptele uşor călduţ şi circa 50 g de unt moale. Frămânţi aluatul şi, când începe să se omogenizeze, adaugi untul rămas şi sarea.

Frămânţi până când aluatul devine elastic şi nu se mai lipeşte de mâini. Acoperi vasul cu folie de plastic alimentară şi îl laşi să dospească timp de 90 de minute, într-un loc ferit de curenţi de aer rece.

După ce aluatul a dospit, îl răstorni pe planul de lucru, uşor pudrat cu făină şi îl întinzi într-o foaie groasă de circa 0,8-0,9 cm.

Cu ajutorul unei forme rotunde de cca 5-6 cm, decupezi gogoşile, iar cu un cerculeţ decupezi centrul fiecărei gogoaşe.

Gogosi_pufoase_coapte_la_cuptor_1

 

 

 

 

 

Le pui la dospit în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt, pentru încă 1 oră (laşi între ele un spaţiu de 2-3 cm). Coci gogoşile în cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru 10-15 minute. După ce le scoţi din cuptor, le mai laşi câteva minute să se răcorească, apoi le pudrezi cu zahăr.

Gogosi pufoase, coapte la cuptor

Gogosi_pufoase_coapte_la_cuptor

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.