Gogosi pufoase cu mere
PrinteazaGogosi pufoase cu mere din: faina, ou, unt, zahar, lapte, mere, ulei.
- 250 g făină
- un ou
- 30 g unt
- 20 g zahăr
- 50 ml lapte un plic zahăr vanilat
- 10 g drojdie proaspătă
- 2 mere
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Din 100 g făină, drojdie şi lapte călduţ se prepară maiaua care se lasă la crescut 10 minute. Se pune restul de făină într-un vas, se face un gol, se pun maiaua, cele două tipuri de zahăr, untul, sarea şi oul.
Se amestecă şi se frământă, adăugând puţin lapte, dacă aluatul este prea uscat. Când se desprinde de pereţii vasului este semn că e gata şi se lasă la crescut o oră.
Se întinde o foaie de aluat, se decupează după dorinţă, se rad merele şi se repartizează imediat. Se acoperă cu aluat, între palme, se lasă apoi la crescut încă 30 de minute şi se prăjesc în baie de ulei.
Pofta buna!