Gogosi pufoase si aromate
PrinteazaGogosi pufoase si aromate din: lapte, faina, drojdie, ulei, lamaie, esenta de vanilie, zahar pudra, ulei.
- 500 ml lapte
- 1 kg făină
- 10 g drojdie
- 50 ml ulei
- coaja de la 1 lămâie
- 2 ouă
- 2 linguri esenţă de vanilie
- 100 g zahăr pudră ulei, pentru prăjit
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în 100 ml de lapte călduţ, adaugi o linguriţă de zahăr, freci şi laşi maiaua la crescut câteva minute. Pui maiaua peste făină, adaugi ouăle bătute, zahărul, coaja de lămâie, vanilia, uleiul şi laptele rămas şi frămânţi până obţii un aluat elastic.
Il laşi la crescut până îşi dublează volumul, apoi întinzi o foaie şi decupezi gogoşile. încingi uleiul în tigaie şi le rumeneşti, apoi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. La final, le pudrezi cu zahăr.
Gogosi pufoase si aromate
Pofta buna!