Gogosi pufoase
PrinteazaGogosi pufoase din: vin alb, zahar, lichior, gutui, suc de lamaie, faina, drojdie, oua, oua, unt, lapte, ulei.
Pentru umplutură:
- 500 ml vin alb dulce
- 80 g zahar pudră
- 2 linguri lichior
- 2-3 gutui
- sucul unei lămâi
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 30 g drojdie
- 2 ouă
- 100 g unt
- 150-200 ml lapte
- un praf de sare
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudra pentru servit
Mod de preparare:
Gutuile se spală, se curăţă şi se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Se pun într-un castron cu vinul, lichiorul, sucul de lămâie si zahărul si se lasă trei ore să se marineze. Apoi, se pun la scurs.
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele într-un vas si se lasă la crescut, la cald, pentru 90 de minute.
Apoi, din aluatul întins pe masă se decupează sau se rup bucăţi mici de aluat peste care se pun una-două linguriţele gutui si se modelează între palme. Se lasă toate gogoşile să crească încă o oră.
Se prăjesc gogosile în baie de ulei, se scot pe şervete de hârtie si se presară cu zahăr pudră.
Gogosi pufoase
Pofta buna!