Gogosi rulate de branza
PrinteazaGogosi rulate de branza din: oua, drojdie, lapte, faina, zahar, coaja de portocala, branza dulce, stafide.
Pentru aluat:
- 2 ouă
- 25 g drojdie proaspătă
- 400 ml lapte
- 1 kg făină
- 150 g zahăr alb
- coajă de portocală
Pentru umplutură:
- 200 g brânză dulce
- stafide (opţional)
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Intr-un castron pui laptele, ouăle, drojdia sfărâmată şi zahărul.
Pui compoziţia pe foc şi amesteci. Când amestecul s-a încălzit, îl iei de pe foc. Intr-un bol încăpător cerni făina.
Formezi o gaură în aluat şi pui amestecul călduţ şi coaja de portocală. Frămânţi cu mâna, până când aluatul devine omogen. Acoperi aluatul cu un prosop curat şi îl laşi la loc călduţ, ferit de curent, pentru a creşte frumos. După ce a crescut, iar volumul lui s-a dublat, tai bucăţi relativ egale din el.
Iei o bucată, o întinzi cu un sucitor şi o tai în patru bucăţi. Pui o bucăţică de brânză în fiecare bucată din aluat.
Impătureşti aluatul şi laşi bucăţile pe o tavă. Procedezi aşa până ce termini tot aluatul, într-o cratiţă pui ulei. Când uleiul s-a încins, prăjeşti gogoşelele pe fiecare parte. Le scoţi după ce s-au rumenit, pe nişte şerveţele de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Presari gogoşelele cu zahărul pudră si le serveşti.
Pofta buna!
Pofta buna!