Gogosi cu sirop de artar
PrinteazaGogosi cu sirop de artar din: faina, praf de copt, bicarbonat, oua, zahar, smantana, scortisoara, sare, grasime, zahar pudra, sirop de artar.
- 500 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 3 ouă
- 250 g zahăr brun
- 200 g smântână
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1 priză de sare
- grăsime pentru prăjit
- 200 g zahăr pudră
- 4 linguri sirop de arţar
Mod de preparare:
Bateţi spumă ouăle cu zahărul. Adăugaţi smântână, scorţişoară şi sare. Inglobaţi compoziţia de făină. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-ţo oră la rece.
Frământaţi aluatul şi întindeţi-l pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină aşa încât să aibă cca 1,5 cm grosime. Decupaţi gogoşile cu un pahar, apoi faceţi-le o gaură în mijloc. Lăsaţi gogoşile 10 minute la aer să se usuce.
Puneţi grăsimea pe foc. Când este încinsă prăjiţi gogoşile câte 2-3 minute pe fiecare parte până se fac aurii. Scoateţi-le şi lăsaţi-le să se scurgă pe un şervet de bucătărie.
Preparaţi o glazură din zahăr pudră şi sirop de arţar, apoi turnaţi-o peste gogoşile reci.
Pofta buna!