Gogosi cu sirop de artar

Printeaza

Gogosi cu sirop de artar din: faina, praf de copt, bicarbonat, oua, zahar, smantana, scortisoara, sare, grasime, zahar pudra, sirop de artar.

Ingrediente:Gogosi cu sirop de artar

  • 500 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 3 ouă
  • 250 g zahăr brun
  • 200 g smântână
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1 priză de sare
  • grăsime pentru prăjit
  • 200 g zahăr pudră
  • 4 linguri sirop de arţar

 

Mod de preparare:

Bateţi spumă ouăle cu zahărul. Adăugaţi smântână, scorţişoară şi sare. Inglobaţi compoziţia de făină. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-ţo oră la rece.

Frământaţi aluatul şi întindeţi-l pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină aşa încât să aibă cca 1,5 cm grosime. Decupaţi gogoşile cu un pahar, apoi faceţi-le o gaură în mijloc. Lăsaţi gogoşile 10 minute la aer să se usuce.

Puneţi grăsimea pe foc. Când este încinsă prăjiţi gogoşile câte 2-3 minute pe fiecare parte până se fac aurii. Scoateţi-le şi lăsaţi-le să se scurgă pe un şervet de bucătărie.

Preparaţi o glazură din zahăr pudră şi sirop de arţar, apoi turnaţi-o peste gogoşile reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.