Gogoşi cu sos de fructe
PrinteazaGogoşi cu sos de fructe cu: faina, zahar tos, unt, oua, drojdie, lapte, sare, portocale, lamaie, kiwi, banana, mar, zahar pudra, sos de ciocolata, ulei.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 75 g zahăr tos
- 50 g unt
- două ouă
- 25 g drojdie
- 250 ml lapte dulce
- un sfert de linguriţă cu sare
- două portocale
- o lămâie
- 6 kiwi
- o banană
- un măr
- 50 g zahăr pudră
- sos de ciocolată
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Drojdia se pune într-un bol cu puţin lapte, o linguriţă cu zahăr şi puţină făină. Se amestecă, se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească 10 minute. Se amestecă şi cu restul de zahăr tos, sarea, laptele dulce rămas, ouăle şi untul topit.
Se frământă până rezultă un aluat omogen, se lasă săi crească până îşi dublează volumul, apoi se întinde o foaie potrivit de groasă şi se taie rondele cu o cană.
Se aşază pe o masă unsă cu ulei şi se lasă să crească. Se încinge ulei într-o cratiţă, se prăjesc gogoşile şi se pun pe un şervet de hârtie ca să elimine uleiul în exces.
Kiwi, portocalele, mărul şi banana se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun într-o oală. Se adaugă zahărul pudră, se fierb până se înmoaie, apoi se lasă să se răcească.
Gogoşi cu sos de fructe
Pofta buna!