Gogoşi cu sos de fructe

Printeaza

Gogoşi cu sos de fructe cu: faina, zahar tos, unt, oua, drojdie, lapte, sare, portocale, lamaie, kiwi, banana, mar, zahar pudra, sos de ciocolata, ulei.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 75 g zahăr tos
  • 50 g unt
  • două ouă
  • 25 g drojdie
  • 250 ml lapte dulce
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • două portocale
  • o lămâie
  • 6 kiwi
  • o banană
  • un măr
  • 50 g zahăr pudră
  • sos de ciocolată
  • ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

Drojdia se pune într-un bol cu puţin lapte, o linguriţă cu zahăr şi puţină făină. Se amestecă, se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească 10 minute. Se amestecă şi cu restul de zahăr tos, sarea, laptele dulce rămas, ouăle şi untul topit.

Se frământă până rezultă un aluat omogen, se lasă săi crească până îşi dublează volu­mul, apoi se întinde o foaie potrivit de groasă şi se taie rondele cu o cană.

Se aşază pe o masă unsă cu ulei şi se lasă să crească. Se încinge ulei într-o cratiţă, se prăjesc gogoşile şi se pun pe un şervet de hârtie ca să elimine uleiul în exces.

Kiwi, portocalele, mărul şi banana se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun într-o oală. Se adaugă zahărul pudră, se fierb până se înmoaie, apoi se lasă să se răcească.

Gogoşi cu sos de fructe

Gogoşi cu sos de fructe

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.