Gogosi in sos de miere
PrinteazaO reteta delicioasa de gogosi in sos de miere din: faina, drojdie, zahar, miere, ulei, scortisoara, susan si sare.
- 400 g faina
- 20 g drojdie
- 4 linguri cu zahar
- 2 linguri cu miere
- 4 cesti cu ulei
- 2 lingurite cu scortisoara
- susan
- sare
Mod de preparare:
Dizolva drojdie intr-o ceasca de apa, adauga putin zahar si doua linguri cu fana. Amesteca totul si lasa 15 minute la dospit. Cand plamadeala a crescut, pune o ceasca de apa in care ai dizolvat putin sare si restul de faina. Framanta bine si lasa aluatul la crescut o ora.
Amesteca mierea cu 1/2 ceasca de apa si pune-o la fiert la foc mediu, pana se leaga un sirop apoi stinge focul si lasa la racit. Adauga putin susan. Incinge uleiul intr-o cratita larga pana sfaraie. Cu o lingura umeda, pune in palma putin aluat si formeaza mici sfere.
Pune gogoselele la parajit in uleiul incins. Ai grija sa se prajeasca uniform. Scoate-le pe un prosop de hartie. Dupa ce s-au scurs de ulei, pune-le pe un platou, presara scortisoara si toarna siropul peste ele.
Gogosi in sos de miere
Pofta buna!