Gogosi cu stafide si migdale
PrinteazaGogosi cu stafide si migdale din: faina, praf de copt, bicarbonat, oua, zahar brun, smantana, scortisoara, sare, grasime, zahar, scortisoara, smantana dulce, stafide, rom, fulgi de ciocolata, migdale.
- 500 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 3 ouă
- 250 g zahăr brun
- 200 g smântână
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1 priză de sare
- grăsime pentru prăjit
- 80 g zahăr
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 150 ml smântână dulce
- stafide înmuiate în rom
- fulgi de ciocolată
- 50 g bucăţele de migdale prăjite
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu praful de copt şi bicarbonat.
Bateţi spumă ouăle cu zahărul. Adăugaţi smântână, scorţişoară şi sare. înglobaţi compoziţia de făină. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l o oră la rece.
Frământaţi aluatul şi întindeţi-l pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină aşa încât să aibă cca 1,5 cm grosime. Decupaţi gogoşile cu un pahar, apoi faceţi-le o gaură în mijloc. Lăsaţi gogoşile 10 minute la aer să se usuce.
Puneţi grăsimea pe foc. Când este încinsă, prăjiţi gogoşile câte 2-3 minute pe fiecare parte până se fac aurii. Scoateţi-le şi lăsaţi-le să se scurgă pe un şervet de bucătărie.
Bateţi smântână dulce până devine frişcă apoi înglobaţi fulgii de ciocolată, stafidele înmuiate în rom şi bucăţelele de migdale.
Tăiaţi gogoşile în două şi umpleţi-le cu frişcă.
Amestecaţi zahăr cu scorţişoară şi presăraţi-l peste gogoşile reci, apoi serviţi-le.
Pofta buna!