Gogosi tiroleze
PrinteazaGogosi tiroleze din: faina, lapte, drojdie, zahar, galbenusuri, unt, coaja de lamaie, ulei, gem de fructe, zahar pudra.
- două căni făină
- 120 ml lapte
- două cuburi drojdie
- o lingură zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 4 linguri unt
- coaja rasă de la o lămâie
- 200 ml ulei
- gem de fructe
- două linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Se cerne într-un castron făina şi se face în centru o adâncitură. Se freacă drojdia împreună cu o parte din laptele călduţ şi o lingură de zahăr, apoi se toarnă în adâncitură. Se amestecă totul bine, se acoperă vasul, apoi se lasă să crească, 30 de minute, la cald.
Se adaugă gălbenuşurile, untul, coaja de lămâie şi restul de lapte călduţ, se amestecă bine cu aluatul. Se frământă aluatul până nu se mai lipeşte pe pereţii vasului. Se lasă la crescut încă 20 de minute.
Se întinde aluatul, pe planşeta presărată cu făină, sub forma unei foi. Se taie în porţii egale, se modelează bile, apoi se lasă să crească încă 10 minute. Se încinge uleiul pentru prăjit. Se întind bilele de aluat cu degetele, ca să formeze o adâncitură în mijloc.
Se prăjesc în ulei, pe rând,întorcându-se o dată. Se scurg de ulei pe prosoape de hârtie şi se lasă să se răcească. Gogoşile se umplu în adâncitura din mijloc cu gem, apoi se pudrează cu zahăr farin.
Pofta buna!
Foarte bune gogosile. Un desert simplu si rapid.