Gogosi traditionale
PrinteazaGogosi traditionale din: faina, drojdie, sare, oua, zahar, ulei, zahar pudra vanilat, lapte.
- 1/2 kg făină
- 1 cub de drojdie proaspătă (50 g)
- un vârf de cuţit de sare
- 3 ouă proaspete
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri ulei
- zahăr pudră vanilat (1 pliculeţ)
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Intr-un vas pui făina, peste care adaugi sarea, drojdia dizolvată în lapte călduţ (încălzit uşor şi îndulcit), iar apoi ouăle bătute bine cu un mixer. După aceea frămânţi aluatul, punând pe parcursul frământării uleiul călduţ.
Reiei frământatul, până când aluatul devine potrivit, nici prea moale, nici prea tare. Laşi la dospit timp de o oră, iar când aluatul a crescut suficient, îl porţionezi în două părţi. Lăţeşti fiecare bucată de aluat, după care decupezi gogoşile cu ajutorul unui pahar, a unei căni sau a unor forme pentru gogoşi.
Intre timp, pui ulei într-o tigaie la încins, formele de gogoşi urmând a fi coapte în uleiul încins. După ce se răcesc, acestea pot fi presărate cu zahăr pudră vanilat.
Pofta buna!