Gogosi trase in ciocolata cu fistic

Printeaza

Gogosi trase in ciocolata cu fistic din: faina, galbenusuri, unt, drojdie, lapte caldut, zahar, sare, coaja de lamaie, ciocolata, unt, ulei, fistic.

Ingrediente:Gogosi_trase_in_ciocolata_cu_fistic

  • 500 g faina alba
  • 4 galbenusuri
  • 50 g unt topit
  • 25 g drojdie proaspata
  • 240 ml lapte caldut
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • 1/4 lingurita cu sare
  • coaja de la o lamaie
  • ulei de prajit

pentru glazura:

  • 300 g ciocolata menaj
  • 50 g unt
  • fistic macinat pentru decor

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia şi zahărul în laptele călduţ şi lasă la cald până ce face un pic de spumă deasupra (vreo 15 minute).

Cerne făina pe planşetă, fă o gaură în mijloc şi pune maiaua, gălbenuşurile bătute şi untul topit. Rade coajă de lămâie şi pune sarea.

Frământă bine aluatul, adunând făina spre ingredientele umede. Intinde foaie de 1 cm grosime şi taie discuri (cu un pahar) cu diametrul de 8 cm. Cu un pahar mic, de lichior, taie rotocoale în centru.

Lasă-le să dospească 30 de minute, după care prăjeaşte-le în baie de ulei încins. Când s-au rumenit pe ambele părţi, scoate-le pe hârtie absorbantă.

Cât se scurg gogoşile de uleiul în exces, prepară glazura: pune la bain-marie ciocolata tăiată în bu¬căţi şi untul şi amestecă până ce se topeşte.

Aşază gogoşile pe grătar şi toarnă glazură deasupra, întoarce-le şi glazurează din nou. Poţi să le serveşti după 15-20 de minute, cu fistic deasupra.

Gogosi trase in ciocolata cu fistic

Gogosi_trase_in_ciocolata_cu_fistic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.