Gogosi trase in ciocolata cu fistic
PrinteazaGogosi trase in ciocolata cu fistic din: faina, galbenusuri, unt, drojdie, lapte caldut, zahar, sare, coaja de lamaie, ciocolata, unt, ulei, fistic.
- 500 g faina alba
- 4 galbenusuri
- 50 g unt topit
- 25 g drojdie proaspata
- 240 ml lapte caldut
- 2 linguri cu varf de zahar
- 1/4 lingurita cu sare
- coaja de la o lamaie
- ulei de prajit
pentru glazura:
- 300 g ciocolata menaj
- 50 g unt
- fistic macinat pentru decor
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia şi zahărul în laptele călduţ şi lasă la cald până ce face un pic de spumă deasupra (vreo 15 minute).
Cerne făina pe planşetă, fă o gaură în mijloc şi pune maiaua, gălbenuşurile bătute şi untul topit. Rade coajă de lămâie şi pune sarea.
Frământă bine aluatul, adunând făina spre ingredientele umede. Intinde foaie de 1 cm grosime şi taie discuri (cu un pahar) cu diametrul de 8 cm. Cu un pahar mic, de lichior, taie rotocoale în centru.
Lasă-le să dospească 30 de minute, după care prăjeaşte-le în baie de ulei încins. Când s-au rumenit pe ambele părţi, scoate-le pe hârtie absorbantă.
Cât se scurg gogoşile de uleiul în exces, prepară glazura: pune la bain-marie ciocolata tăiată în bu¬căţi şi untul şi amestecă până ce se topeşte.
Aşază gogoşile pe grătar şi toarnă glazură deasupra, întoarce-le şi glazurează din nou. Poţi să le serveşti după 15-20 de minute, cu fistic deasupra.
Gogosi trase in ciocolata cu fistic
Pofta buna!