Salep: Descoperă Băutura Care Încălzește Inimile. În vasta și colorata lume a băuturilor tradiționale, puține sunt atât de încărcate de istorie și cultură precum salepul, o băutură turcească care și-a găsit locul în inimile oamenilor, mai ales în lunile geroase de iarnă. De la străzile înguste ale Istanbulului la cafenelele moderne, salepul rămâne un simbol […]
Gogosi turnate cu prune
PrinteazaGogosi turnate cu prune
Ingrediente:
- 1 ou
- făină
- ulei
- zahăr pudră
- sare
- bicarbonat
- 1 pahar mic iaurt
- 5 prune
Mod de preparare:
Gogosi turnate cu prune: Speli bine prunele, le cureţi de sâmburi şi le tai cubuleţe. Amesteci iaurtul cu oul, pui puţină sare şi făină cât să obţii un aluat moale, precum cel de chec.
Adaugi bicarbonatul şi prunele şi omogenizezi. Iei cu lingura din aluat şi prăjeşti în ulei încins gogoşele. Le presari apoi cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Porc cu Sos de Rodii și Miere din: muschi de porc, sare, piper, ulei de masline, suc de rodii, miere, otet balsamic, usturoi, rozmarin. Explorați o combinație culinară sofisticată cu această rețetă de porc în sos de rodii și miere. Acest fel de mâncare îmbină suculența cărnii de porc cu dulceața mierii și aroma unică […]