Gogosi umplute cu crema de vanilie
PrinteazaGogosi umplute cu crema de vanilie din: faină, lapte, oua, unt, drojdie, zahăr, coaja de lamaie, zahăr vanilat, zahăr pudră cu aromă de vanilie, ulei.
- 600 faină
- 250 ml lapte călduţ
- 6 gălbenuşuri
- 100 g unt topit
- 75 g drojdie
- 80 g zahăr
- coaja rasă de la o lămâie
- zahăr vanilat
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
- ulei
Pentru cremă:
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 50 g faină
- 500 ml lapte rece
- zahăr vanilat
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în puţin lapte şi amesteci cu coaja de lămâie.
Laşi la dospit 10 minute, pui gălbenuşurile, zahărul, untul, zahărul vanilat şi laptele.
Incorporezi şi făina, frămânţi şi laşi la cald circa două ore.
Intinzi aluatul în foaie şi tai rondele cu un pahar sau cu o cană. Laşi la dospit o jumătate de oră, după care le prăjeşti în ulei încins.
Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făina şi amesteci.
Torni laptele şi zahărul vanilat şi pui vasul pe aburi. Amesteci continuu, iar când ajunge la punctul de berbere, mai laşi circa 4-5 minute.
Dai crema la răcit. Crestezi gogoşile şi, cu un poş, le umpli cu crema de vanilie.
Le presari cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Gogosi umplute cu crema de vanilie
Pofta buna!
Bune gogosile astea!