Gogoşi umplute cu vişine

Printeaza

O reteta delicioasa de gogosi cu:faina, drojdie, unt, zahar, zahar vanilat, ou, lapte, lamaie, sare, visine, unt, zahar pudra.

Ingrediente:Gogoşi umplute cu vişine

  • 500 g făină
  • 30 g drojdie
  • 100 g unt
  • 70 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 gălbenuşuri de ou
  • 250 ml lapte
  • 1 lingură coajă rasa de  lămâie
  • 1 vârf de sare
  • vişine
  • unt pentru uns forma
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Se prepară un aluat din drojdie, 100 ml de lapte călduţ, 30 g zahăr şi făină, care se cerne într-un castron. Se adaugă restul de zahăr, coaja rasă de lămâie şi gălbenuşurile de ou amestecate cu zahărul vanilat şi restul de lapte. Se adaugă untul topit, călduţ, un vârf de sare şi aluatul crescut şi se frământă un nou aluat moale. Se mai lasă să crească.

Se întinde aluatul, se taie bucăţi şi în fiecare bucată se înfăşoară câteva vişine. Se unge o tavă cu pu­ţin unt topit, astfel încât prăjiturile să nu se lipeas­că. Se coace în cuptorul preîncălzit, până când capătă o culoare aurie. Se presară cu zahăr pudră înainte de ser­vire.

Gogoşi umplute cu vişine

Gogoşi umplute cu vişine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.