Gogosi umplute (Krapfen)

Printeaza

Gogosi umplute din: faina, lapte caldut, galbenusuri, unt, drojdie, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudr si ulei.

Ingrediente:Gogosi_umplute

pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 6 galbenusuri
  • 100 g unt topit
  • 75 g drojdie
  • 80 g zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra
  • ulei

pentru crema:

  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte rece
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia în puţin lapte, pune coaja de lămâie. După »L0 minute, adaugă gălbenuşurile, zahărul untul, vanilia, laptele. Incorporează făina şi lasă la cald două ore. întinde foi, taie discuri şi după o jumătate de oră prăjeşte-leîn ulei fierbinte.

Pentru cremă, freacă găl­benuşurile cu zahărul. Adaugă făina şi amestecă. Toarnă laptele, adaugă coaja de lămâie şi vanilia. Pune va­sul la bain-marie, amestecă, iar când ajunge la punctul de fierbere, mai las-o 2-4 minute. Dă deoparte vasul şi pune crema la răcit.

Crestează gogoşile şi umple-le cu delicioasa cremă vanilată. Pudrează cu zahăr.

Gogosi umplute

Gogosi_umplute_1

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • gogosi umplute
  • gogosi umplute cu crema de vanilie

2 comentarii

  1. Ce pofta mi-ai facut de gogosi

  2. Foarte bune gogosile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.