Gogosi umplute (Krapfen)
PrinteazaGogosi umplute din: faina, lapte caldut, galbenusuri, unt, drojdie, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudr si ulei.
pentru aluat:
- 600 g faina
- 250 ml lapte caldut
- 6 galbenusuri
- 100 g unt topit
- 75 g drojdie
- 80 g zahar
- coaja rasa de lamaie
- esenta de vanilie
- zahar pudra
- ulei
pentru crema:
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar
- 50 g faina
- 500 ml lapte rece
- esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în puţin lapte, pune coaja de lămâie. După »L0 minute, adaugă gălbenuşurile, zahărul untul, vanilia, laptele. Incorporează făina şi lasă la cald două ore. întinde foi, taie discuri şi după o jumătate de oră prăjeşte-leîn ulei fierbinte.
Pentru cremă, freacă gălbenuşurile cu zahărul. Adaugă făina şi amestecă. Toarnă laptele, adaugă coaja de lămâie şi vanilia. Pune vasul la bain-marie, amestecă, iar când ajunge la punctul de fierbere, mai las-o 2-4 minute. Dă deoparte vasul şi pune crema la răcit.
Crestează gogoşile şi umple-le cu delicioasa cremă vanilată. Pudrează cu zahăr.
Gogosi umplute
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gogosi umplute
- gogosi umplute cu crema de vanilie
Ce pofta mi-ai facut de gogosi
Foarte bune gogosile astea