Gogosi umplute cu migdale

Printeaza

Gogosi umplute cu migdale din: ciocolata alba, unt, frisca, lichior de migdale, drojdie, zahar, lapte, martipan, faina, margarina, oua, migdale, ulei, fulgi de migdale, sos de ciocolata.

 

Ingrediente:

  • 150 g ciocolată albă
  • 50 ml unt
  • 8 linguri de frişca
  • 2 linguri lichior de migdale
  • 1 cub de drojdie
  • 80 g zahăr
  • cca 250 ml lapte călduţ
  • 40 g marţipan
  • 500 g făină
  • 60 g margarină moale
  • 1 ou
  • 2 gălbenuşuri
  • 40 g migdale, tăiate şi caramelizate
  • ulei pentru prăjit
  • fulgi de migdale
  • sos de ciocolată (produs proaspăt)

 

Mod de preparare Gogosi umplute cu migdale:

Topiţi ciocolata şi untul pe bain-marie, înglobaţi smântână dulce şi lichiorul, puneţi apoi la rece.

Amestecaţi drojdia cu zahăr şi lapte. Tăiaţi marţipanul în cubuleţe.

Frământaţi toate acestea cu făină, margarină, ou, gălbenuş şi migdale, până devine aluat. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l cca 40 de minute la dospit.

Formaţi din aluat 12 bulgări. Faceţi la fiecare o gaură în mijloc cu coada unei linguri de lemn.

Daţi-le apoi o formă rotundă şi lăsaţi-i cca 15 minute la dospit.

Incălziţi uleiul, prăjiţi gogo-şile pe ambele părţi ca să fie crocante, lăsaţi-le la scurs pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-le în două.

Amestecaţi crema de ciocolată până devine spumă, înglobaţi migdalele şi umpleţi gogoşile cu această cremă.

Decoraţi-le cu sosul de ciocolată.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.