Gogoşi vanilate
PrinteazaO reteta de gogosi vanilate din: faina, zahar, sare, unt, ulei, lapte, oua, drojdie, vanilie, ulei, sirop de coacaze, bombonele si zahar pudra.
- 500 g făină
- 4 linguri zahăr
- un praf sare
- 25 g unt
- 4 linguri ulei
- 250 ml lapte dulce călduţ
- 3 ouă
- 25 g drojdie proaspătă
- o păstaie vanilie
- ulei pentru prăjit
- sirop de coacăze
- bombonele şi zahăr pudră pentru ornat
Mod de preparare:
Se amesteca drojdia cu putin lapte călduţ şi o linguriţă de făină cernută şi se lasă la dospit lângă o sursă de căldură. Separat, se cerne restul de făină, se face o gaură la mijloc şi se pun ingredi¬entele: untul topit si răcit la temperatura camerei, sarea, ouăle, laptele, uleiul, zahărul pudră şi maiaua.
Se încorporează amestecându-se uşor până se formează un aluat pufos, care se lasă să crească aproximativ 40 de minute. Se pune uleiul într-o tigaie cu fundul foarte gros să se încingă, se întinde aluatul, se taie cu o formă rotundă şi se prăjesc gogoşile.
Se scot cu spumiera si se lasă să se răcorească. Se servesc pudrate cu zahăr şi ornate cu sirop de coacăze si bombonele colorate.
Gogoşi vanilate
Pofta buna!