Golden Cadillac Cocktail

Printeaza

Cocktail Golden Cadillac Cocktail este un clasic al mixologiei, cunoscut pentru combinația sa rafinată de lichior Galliano, cremă de cacao albă și frișcă.

Acest cocktail sofisticat, creat în anii ’50, oferă o experiență gustativă elegantă și echilibrată, caracterizată prin notele vanilate și ierboase ale Galliano, dulceața subtilă a cremei de cacao și textura catifelată a frișcăi.

Golden Cadillac este perfect pentru cei care apreciază cocktailurile dulci și cremoase, fiind adesea savurat ca desert lichid la finalul unei mese rafinate.

Fie că este servit la o petrecere elegantă sau într-o seară liniștită acasă, acest cocktail își menține statutul de băutură clasică și sofisticată.

  • Calitate – alcoolic
  • Bază alcoolică – nici una
  • Pahar – cupă mică de cocktail
  • Categorie – Galliano drinks
  • Decoraţiune – fără

 

Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea

 

Ingrediente:

  • 1/3 lichior Galliano
  • 1/3 cremă de cacao albă
  • 1/3 frişca

 

Acest cocktail a apărut în America, în anii ’60, în onoarea celebrului film care se numea chiar Golden Cadillac.

Este vorba despre un amestec destul de ciudat, în sensul că nu are un distilat de bază şi se aseamănă cu cocktailul Alexander în prima sa versiune.

Este foarte indicat pentru un cocktail party şi, mai ales, pentru consumatorii femei.

 

Mod de preparare:

Se amestecă energic în shaker cele trei ingrediente împreună cu gheaţa şi se toarnă, filtrat, în pahare.

Variante:

Face parte din reţetarele IBAdm 1987, cu o variantă care nu este, în realitate, decât un mod diferit de preparare a reţetei de bază.

Cocktailul propus de reţetarul IBA din 1987 este acesta 5/10 cremă de cacao, 5/10 frişca, o linguriţă de lichior, amestecate energic cu gheaţă în shaker şi turnate, după filtrare, în cupa dublă de cocktail.

Intr-un reţetar american apare, însă, astfel 2/9 frişca, 2/9 cremă de cacao albă, 1/9 lichior Galliano, 4/9 suc de portocale, toate ingredientele amestecate energic, cu gheaţă, în shaker şi turnate, după filtrare, în cupa dublă de cocktail.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.