Gomboti cu mere

Printeaza

Gomboti cu mere din: mere, faina, sare, ou, scortisoara, zahar, pesmet, ulei.

Ingrediente:Gomboti cu mere

  • 1 kg mere
  • 300 g făină
  • sare
  • 1 ou
  • scorţişoară
  • zahăr
  • pesmet
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se curăţă merele de coajă şi se dau pe răzătoa-rea mare. Peste mere se adaugă oul, puţină sare şi făina omogenizând totul bine.

Cu mâna umedă se formează gomboţi, care se fierb în apă clocotită cu puţină sare, timp de 5-6 minute. Se scot apoi din apă într-o strecurătoare şi se limpezesc cu apă rece.

Pesmetul se rumeneşte puţin în ulei. Se trec gomboţii prin pesmet, apoi se pot servi, pudraţi cu zahăr amestecat cu scorţişoară sau vanilie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.