Gomboti cu sos vanatoresc

Printeaza

O reteta delicioasa de gomboti cu sos vanatores, cartofi, faina, ou, untura, sare, ulei, carne de vita, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, piper boabe, foi de dafin, boia iute si zeama de lamaie.

Ingrediente gomboţi (găluşte):

  • 400 g cartofiGomboti cu sos vanatoresc
  • 150 făină
  • 1 ou
  • 1 lingură untură sau margarina
  • sare
  • ulei

Ingrediente sosul vânătoresc:

  • 400 g carne de vită
  • 3 morcovi
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 5-6 boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguriţă boia iute
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • zeamă de lămâie
  • 2-3 linguriţă făină

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, morcovii şi rădăci­na de pătrunjel, tai ceapa mărunt, morcovii şi pătrunjelul ron­dele şi le căleşti împreună pe foc mic. Adaugi carnea tocată, o cană de apă, boiaua, piperul şi laşi să fiarbă.

Amesteci făina cu o ceaşcă de apă, o adaugi peste carne şi legumele fierte, potriveşti de sare şi piper, pui zeama de lămâie şi mai dai în 2-3 clocote. Dai sosul deoparte şi pregăteşti gomboţii: Speli cartofii, îi fierbi în coajă, apoi îi decojeşti şi-i pasezi, li amesteci cu făina, oul, untura sau margarina, sare după gust şi omogenizezi compoziţia.

Din aluatul obţinut formezi găluştele (sunt ca nişte bile) pe care-i prăjeşti în uleiul încins. îi aduci la masă cu sosul alături şi murături, dacă vrei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.