Gougeres

Printeaza

Gougeres

Nu poti sa te opresti dupa o singura gougere. Cunoscute si ca fulgi de branza, gougeres sunt produse de patiserie care se servesc ca aperitive, dar pot constitui foarte bine si primul fel de mancare. De asemeneea, sunt servite drept gustare la un pahar de vin.

Gougeres se prepara dintr-un aluat asemanator cu cel peentru choux. La inceput se amesteca putina faina cu lapte si unt si se incalzeste, astfel incat sa formeze o masa solida. Apoi se incorpporeaza in aceasta coca ouale si o cantitate generoasa de branza Gruyere rasa sau un alt fel de branza tare de vaca, cu aroma puternica.

In sfarsit, din acest aluat se modeleaza mici bile, peste care se mai presara putina branza rasa, eventual parmezan, pentru a le conferi un gust si mai bogat, apoi se dau la cuptor. Sunt delicioase cand sunt usor caldute, dar cel mai bine este sa fie lasate sa se usuce putin.

Pentru a prepara niste gougeres mai elegante, se pot incorpora in coca si bucatele de sunca sau feliute de ciuperci, insa ingredientul de baza la aceasta reteta ramane branza. Gougeres provin din Burgundia si se potrivesc de minune cu un Pinot Noir din zona.

Gougeres_05

Gougeres

 

Gougeres

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.