Gradinuca la cuptor
PrinteazaGradinuca la cuptor
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 3 roşii
- mărar
- pătrunjel
- 1 tulpină de rubarbă
- 1 ceaşcă smântână
- 1 pahar untură (untdelemn)
- 2 gulioare tinere tare
- 1 ţelină
- 2 cartofi
- sare
- piper
- 1 ceaşcă cu mazăre verde
- 1 ceaşcă cu fasole verde
Mod de preparare:
Toate cele legume ce sunt de fiert se curăţă, se taie cubuleţe şi se fierb în puţintică apă uşor sărată. Verdeaţa se toacă mărunţel şi se amestecă cu smântână roşiile se taie felii.
Se scot legumele când au fiert şi se mai lasă zeama să scadă bine de tot se unge o craţită cu untură şi se potrivesc legumele fierte, împănate cu felii de roşii şi piperate după gust.
Se toarnă zeama rămasă, smântână şi se pune cratiţa în cuptorul cald, să se gătească împreună, vreo 10 minute.
Pofta buna!