Granita de Piersici cu Lavandă din: piersici, flori de lavanda, zahar, apa, suc de lamaie, albus de ou. Această combinație neobișnuită de arome va aduce o notă proaspătă și elegantă la prepararea ta. Se spune că Granita a fost creată pentru prima dată în secolul al XVI-lea, în Sicilia, când oamenii au început să folosească […]
Granita de cafea – usor de preparat
PrinteazaGranita de cafea din: cafea instant, apa fierbinte, zahar fin, apa rece, rom, menta.
- 2 linguri de cafea instant
- 2 linguri apa fierbinte
- 100 g zahar fin
- 600 ml apa rece
- 2 linguri rom sau coniac
- menta proaspata
Mod de preparare:
Amestecaţi 2 linguri de cafea instant, 2 linguriţe de zahăr şi 2 linguri de apă fierbinte până se dizolvă zahărul.
Lăsaţi să se răcească.
După ce se răceşte adăugaţi apa rece şi romul (sau coniacul) şi turnaţi compoziţia într-un vas termorezistent cu capac.
Puneţi în congelator timp de 6 ore amestecând din când în când pentru a sfărâma crusta de gheată, până când se formează o textură granulată.
După scurgerea timpului garnisiţi cu frunze de mentă proaspătă şi boabe de cafea şi serviţi granita.
Granita de cafea
Savurati!
Granită de pepene galben și menta
Granită de Pepene Galben și Menta din: pepene galben, zahar, suc de lamaie, frunze de menta, apa, rom. Granita este un desert italian, răcoritor, cu o textură de zăpadă și gust intens de fructe sau de cafea. Este făcut dintr-un amestec de sirop de zahăr, apă și suc de fructe sau cafea, care este congelat și […]
Granită de zmeură și lămâie din: zmeura, suc de lamaie, zahar, apa, coaja rasa de lamaie. Această granită de zmeură și lămâie este o opțiune răcoritoare și sănătoasă pentru zilele calde de vară. Granita este un desert italian, răcoritor, cu o textură de zăpadă și gust intens de fructe sau de cafea. Este făcut dintr-un amestec […]
Savurati!